Coppola reseptikilpailun satoa

Coppolan reseptikilpailussa tuli valtava määrä ihania reseptejä – kiitos niistä kaikille osallistuneille! Alla raatimme valitsemat viisi finalistia, joiden joukosta äänestetään voittaja! Voittajalle on luvassa Iittalan Sarpaneva -pata! Voit äänestää suosikkiasi 30.5.2019 asti Facebookissa osoitteessa
https://www.facebook.com/HyvallaMaulla/

Shakshuka

3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 punaista chiliä
3 – 4 valkosipulin kynttä
1 1/2 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1 1/2 tl savupaprikajauhetta
1 – 2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk Coppola Polpa -tomaattimurskaa
1 prk Coppola Polpa + paprika -tomaattimurskaa
1 prk Coppola Ceci -kikherneitä
3 kananmunaa

Lisäksi:

tuoretta korianteria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista chileistä kannat ja siemenet ja hienonna. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipulit ja chilit pehmeiksi. Lisää pannulle mausteet ja paista hetki. Lisää pannulle Coppola Polpa -tomaattimurska, Coppola Polpa + paprika -tomaattimurska sekä valutetut Coppola Ceci -kikherneet. Kiehauta. Tee seokseen kuopat ja riko kananmunat kuoppiin ja mausta ne kevyesti suolalla. Hauduta kannen alla, kunnes kananmunat on hyytyneet. Ripottele shakshukan päälle tuoretta korianteria ja tarjoile hyvän leivän kanssa.

-Katja, Maistuis varmaan sullekin! -blogi

Kahden tomaatin piirakka

valmis pakaste piirakkapohja
1 tölkki Coppola Pomodorini kirsikkatomaatteja
2dl turkkilaista jugurttia
3 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
sokeria
ripaus mustapippuria
kanelia
tomaatteja (isoja tai kirsikkatomaatteja)

Sulata piirakkapohja ja painele se piirakkavuokaan.

Sekoita Coppola Pomodorini kirsikkatomaatit ja turkkilainen jugurtti, varo rikkomasta tomaatteja. Sekoita haarukalla kananmunien rakenne rikki ja lisää ne kirsikkatomaattien ja jugurtin joukkoon. Ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria sekä kanelia. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Lisää juustoraaste ja viipaloi tomaatit sekä asettele ne juustoraasteen päälle. Vielä ripaus mustapippuria. Paista uunin alimmalla tasolla noin 40-50 minuuttia 200 asteessa.

-Satu

Välimerellinen pastakastike uunissa

5-6 annosta

1 prk Coppolan Polpa-tomaattimurskaa
1 prk Coppolan Pomodorini-kirsikkatomaatteja
3 dl tuoretta persiljaa
4 valkosipulin kynttä
200 g fetaa
1 dl kalamata-oliiveja
200 g jättikatkaravun pyrstöjä
½ tl chilihiutaleita
½ tl suolaa

Sekoita kulhossa tomaattimurska, kirsikkatomaatit, 2 dl tuoretta persiljaa silputtuna sekä kuoritut ja puristetut valkosipulin kynnet. Mausta seos chilihiutaleilla ja suolalla. Kaada tomaattiseos uunivuokaan. Lisää vuokaan ja painele tomaattiseokseen feta kuutioituna, oliivit sekä jäiset jättikatkaravun pyrstöt. Kypsennä kastiketta uunissa 200°C:ssa 40-45 minuuttia. Kastikkeen päälle ripotellaan loput tuoreesta persiljasta ja tarjoillaan keitetyn pastan kera.

-Hannamari

Vegaaninen curry

Tölkki (400g) Coppola Ceci kikherneitä
Tölkki (400g) Coppola Polpa tomaattimurskaa
Tölkki (400ml) kookosmaitoa
Iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 rkl kurkumaa
1 rkl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 tl chiliä
Ripaus kuivattua inkivääriä
Pippuria

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota pannulla tilkassa öljyä.
Huuhdo kikherneet ja lisää pannulle tomaattimurskan kanssa. Pyörittele pannulla hetki, lisää kookosmaito ja mausteet.
Keitä kokoon, kunnes kastike on sopivan paksua. Tarjoile riisin tai couscousin kanssa. Päälle voi halutessaan ripotella basilikaa ja tuoretta chiliä potkua tuomaan.

-Annika ja Sakari

Täyteläinen kananpojan jauheliha-papukastike pastalle

6-8 hengelle

100 g hienonnettua sipulia
400 g kananpojan jauhelihaa
11/2 tl paprika jauhetta
1 tl jauhettua mustapippuria
150 g omenaa karkeana raasteena ( Golden)
150 g kesäkurpitsaa karkeana raasteena
1 tlk (400 g ) Coppola Polpa tomaattimurskaa
5 dl vettä ( huuhdo tomaattimurska tölkki )
1 kpl fond ”Du Chef” chicken ( Knorr )
½ tl ruokosokeri
1 tl suolaa
1 tlk ( 400 / 240 g) ) Coppola Bianchi Di Spagna voipapuja huuhdottuna ja valutettuna
60 g (n. ¼ prk ) mascarpone juustoa
10 basilikan lehteä hienonnettuna

-paistamiseen öljyä

-tarjoiluun spagettia, keitä paketin ohjeen mukaan

-koristeluun basilikan lehtiä

Kuullota sipulia tilkassa öljyä korkea reunaisessa paistinpannulla, noin 3 min. Lisää jauheliha kahdessa erässä, ruskista kevyesti. Lisää paprikajauhe sekä mustapippuri, kääntele hetki. Lisää omena- sekä kesäkurpitsaraaste. Paistele hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, sokeri sekä suola. Hauduta kannen alla noin 10-15 min eli kun sipuli on kypsää. Lisää voipavut, anna kuumentua. Lisää juusto sekä basilika, anna kuumentua, älä keitä. Tarkista maku. Tarjoa spagetin kera.

-Anne Kiuru