- 2-3 valkosipulinkynttä
- 3-4 rkl oliiviöljyä
- 125 g mozzarella
- 50-75 g voita
- salvia
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 500 g kurpitsaa kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna 2 x 2cm kuutioiksi
- 300 g-500 g Rummo-spagettia
- 85 g parmesan-juustoa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria maun mukaan
- paahdettuja auringonkukan siemeniä
- basilikaa
Sekoita voi, mozzarella ja sitruunanmehu sekä raastettu sitruunankuori tehosekoittimessa sileäksi massaksi. Aseta massa leivinpaperille tai kelmulle, kääri tiukalle rullalle ja aseta rulla jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään.
Kuumenna öljy kattilassa kuumaksi. Lisää kuuman öljyn joukkoon valkosipuli ja kuutioiksi leikattu kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja salvialla. Paahda kurpitsoita 20-25 min.
Keitä Rummon pasta pussin ohjeiden mukaisesti, yhdistä kurpitsan kanssa samaan kattilaan/pannuun. Suolan lisääminen kiehuvaan keitinveteen juuri ennen pastan lisäämistä tuo pastan maun paremmin esiin. Sekoita joukkoon ohuiksi siivuiksi leikattu mozzarellatanko. Koristele annos tilkalla oliiviöljyä, salvialla, paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja basilikalla. Päälle luonnollisesti vastaraastettua parmesan-juustoa ja mustapippuria.