Onko Mutti vihdoin kohdannut voittajansa?

Uusi haastaja jyrää makutesteissä

Moni muistaa vielä elävästi muutaman vuoden takaa, kun kauppojen hyllyt ammottivat tyhjinä Mutti-tomaattimurskan kohdalla. Julkkiskokki Henri Alénin vinkkaama resepti sai suomalaiset hetkessä pauloihinsa, ja lähes jokaisessa suomalaiskeittiössä kokeiltiin somessa levinnyttä tomaattikastikereseptiä, ”Mutti-soosia”. Ja hyväähän se oli! Mutta voisiko se olla vielä parempaa? Se on tietysti makuasia, eikä niistä tunnetusti pidä kiistellä. Sokkomakutestillä on kuitenkin mahdollista etsiä se yleisön suosikki, ja kansa on puhunut: voittajaksi on selviytynyt Coppolan Polpa -tomaattimurska Italiasta.

Coppola jyräsi ylivoimaiseen voittoon

Coppolan maahantuojan, Prescott Oy:n Brand Manager Leena Salmitie kertoo, että sokkomakutestejä on järjestetty Suomessa useita. Niihin lähdettiin luottavaisin mielin, sillä samalla konseptilla ollaan menestytty jo useissa Euroopan maissa. Testit ovat päättyneet poikkeuksetta Coppolan voittoon. Salmitie uskoo Coppolan perusominaisuuksien näkyvän tuloksissa. Coppolalla on nimittäin vahvat periaatteet valmistusprosessissa: Ensinnäkin sato kerätään vain satokaudella, kun tomaatit ovat juuri sopivan kypsiä ja mehukkaita. Toisekseen tuoreet tomaatit säilötään vuorokauden sisällä poimimisesta. Kolmannekseen säilykkeissä ei käytetä mitään ylimääräistä – säilöntäaineenakin toimii ainoastaan C-vitamiini, Salmitie listaa.

Tuoreuden maistaa

Koska Coppolan tuotteet on säilötty välittömästi kypsien tomaattien poimimisen jälkeen, on tuoreus havaittavissa kaikin aistein. Makutestien yhteydessä kerätyissä perusteluissa vilahtelevatkin sellaiset sanat kuin täyteläinen, rikas, ylivoimaisesti paras maku, tuoksuu tuoreelta tomaatilta eniten, tuhti ja maistuu kypsälle tomaatille. Samaa mieltä ovat olleet niin alan ammattilaiset (mm. Keittiömestarit NKF Lahti ja Päijät-Hämeen keittiömestareiden yhdistys) kuin yksittäiset kuluttajatkin. Koska se oma suosikki selviää kuitenkin vain maistamalla, haluaa Salmitie haastaa kuluttajat rohkeasti kokeilemaan uutta. Mikä parasta, sen voi tehdä nyt riskittä, sillä Coppolan makutakuu lupaa palauttaa rahasi, jos et jostain syystä pidä tuotteesta.

 

Ylivoimaisesti paras. Katso makutestin tulokset